Nieuws

Geveldrager plaatsen

Contactgegevens


Wijngaardstraat 5
2390 WestmalleLeer stap voor stap hoe je een geveldrager plaatst volgens de regels van de kunst.

De geveldragers worden geleverd in een modulair pakket. Dat wil zeggen dat  hybride console afgemonteerd worden per geveldrager.

Maar let op:

 • Tijdens montage en metselwerken dienen de geveldragers steeds 100% ondersteund teworden. Dit kan in de meeste gevallen bijvoorbeeld door middel van schoren gebeuren. Deze mogen weg genomen worden nadat het metselwerk volledig is uitgehard.
   
 • Het opgaand metselwerk moet steeds voorzien te worden van spouwankers volgens de richtlijnen van de ingenieur. Het is ook aangewezen om de voegen te voorzien van extra wapening, bijvoorbeeld Murfor.
   
 • Men dient het metselwerk op te trekken volgens de regels der kunst en de huidige voorschriften van het WTCB en de geldende NBN normeringen. Alle producten worden aangeleverd ervan uitgaande dat deze werden voorgelegd ter goedkeuring aan de ingenieur die belast wordt met de controlerende functie.

 

Stap voor stap geveldragers plaatsen

 1. Bevestig de consoles tegen de geveldragers, in de daarvoor voorziene montagegaten.
   
 2. Voorzie indien nodig de consoles van het optioneel verlengstuk.
   
 3. Breng de geveldragers naar de gewenste raamopening of overspanning. Je kan hiervoor gebruik maken van de hijsogen dewelke zijn voorzien in de consoles.
   
 4. Plaats de geveldrager in lijn met het metselwerk.
   
 5. De achterzijde van de consoles worden gefixeerd tegen de dragende structuur Door middel van bijgeleverde betonankers en volgens specificaties van de ankers. 1 betonanker per console.
   
 6. Achterzijde van de consoles worden gefixeerd tegen de dragende structuur dmv bijgeleverde betonankers en volgens specificaties van de ankers.
   
 7. Wanneer de geveldrager correct geplaatst is, dienen de consoles afgemonteerd te worden. De voorziene bouten in de zijkant van de console mogen nu vastgezet worden.

Contactgegevens


Wijngaardstraat 5
2390 Westmalle