Nieuws

BIM model op basis van 2D bouwplan

Contactgegevens


Wijngaardstraat 5
2390 WestmalleBK Geveldragers, pionier in de toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) in de bouwsector, kondigt een nieuwe mijlpaal aan: de lancering van AutoBIM.be.

PERSBERICHT

BK Geveldragers, pionier in de toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) in de bouwsector, kondigt een nieuwe mijlpaal aan: de lancering van AutoBIM.be.

BK Geveldragers, bekend om zijn innovatieve geveldragers en de succesvolle implementatie van een door AI aangedreven rekenmodule, zet opnieuw een grote stap in de digitalisering van de bouwsector.

Vandaag introduceren we AutoBIM.be, een platform waar architecten en bouwbedrijven hun bouwplannen kunnen uploaden om bij te dragen aan de ontwikkeling van een AI-algoritme dat bouwplannen analyseert en interpreteert.

Het einddoel is dat we automatisch een BIM model kunnen genereren op basis van de 2D bouwplannen.

Gebruikers kunnen hun 2D bouwplannen uploaden en het platform zal automatisch een volledige meetstaat genereren. In een later stadium is het ons doel om ook een BIM-model te genereren op basis van het geüploade 2D-plan.

Dit draagt bij aan onze voortdurende inspanningen om de productiviteit in de bouwsector te verhogen door middel van digitalisering. Om dit te realiseren, hebben we echter duizenden bouwplannen nodig om het model te trainen en bij te sturen waar nodig. Daarom nodigen we bedrijven uit de bouwsector uit om hun bouwplannen te delen via AutoBIM.be.

Door deel te nemen aan dit project, kunnen bedrijven bijdragen aan de voortdurende innovatie in de bouwsector en helpen bij het verbeteren van de nauwkeurigheid en efficiëntie van de AI-module.

"We hebben een aanzienlijke toename van de productiviteit gezien sinds we A.I. hebben geïntegreerd in ons werkproces. Waar we vroeger een half uur nodig hadden om een offerte op te stellen, kunnen we dit nu doen in slechts drie minuten. We streven ernaar deze efficiëntie uit te breiden naar de gehele bouwsector met AutoBIM.be", zegt Bart Lauryssen, oprichter van BK Geveldragers.

BK Geveldragers blijft zich inzetten voor digitale innovatie.

"Ons doel is om onze klanten een volledig self-service portaal aan te bieden."

We nodigen u uit om AutoBIM.be te bezoeken en deel te nemen aan deze opwindende nieuwe fase van digitalisering in de bouwsector.

Contactgegevens


Wijngaardstraat 5
2390 Westmalle