Nieuws

BK Geveldragers past artificiële intelligentie toe in de bouwsector

Contactgegevens


Wijngaardstraat 5
2390 WestmalleBK Geveldragers lanceert een rekenmodule die wordt aangestuurd door artificiële intelligentie. Deze leest de bouwplannen uit en geeft tot op een centimeter nauwkeurige afmetingen.

BK Geveldragers belevert sinds 3 jaar bouwbedrijven met hun innovatieve geveldragers. Sinds de lancering groeit het bedrijf elk jaar gestaag en blijft het investeren in digitalisatie die deze groei moeten ondersteunen.

Zo lanceerde het bedrijf een rekenmodule die aangestuurd wordt door artificiële intelligentie. Voor de klanten onzichtbaar, maar zeer impactvol zo blijkt. “Digitalisatie is sinds dag één het speerpunt van onze onderneming”, zegt Bart Lauryssen, oprichter van BK Geveldragers.

Vanaf dag één investeert het bedrijf in hun eigen online platform waar klanten al hun offertes en bestellingen kunnen opvolgen. “Je hebt de bouwvakkers die onze geveldragers graag gebruiken omdat ze zeer eenvoudig en snel geplaatst kunnen worden”, zegt Bart Lauryssen.

“Anderzijds heb je de calculators die dankzij ons platform veel sneller bediend worden wanneer zij prijzen moeten opvragen.” De rekenmodule die onlangs werd gelanceerd, wordt aangestuurd door artificiële intelligentie, waardoor het Malse bedrijf een snellere service leveren.

“Deze A.I. leest de bouwplannen uit en geeft de correcte afmetingen tot op een centimeter nauwkeurig”, legt Bart uit. “Omdat dit proces op de achtergrond loopt zien klanten dit niet meteen. Voor ons is het echter een enorme tijdsbesparing. Waar we vroeger misschien een half uur werk hadden om een offerte op te stellen, doen we dit nu in drie minuten.

We vertienvoudigen hiermee de productiviteit”, klinkt het. Het slimme algoritme werd getraind met behulp van de duizenden plannen die BK Geveldragers de voorbije jaren heeft uitgerekend. Elk nieuw plan zorgt ervoor dat het algoritme beter en nauwkeuriger gaat werken.

In de toekomst blijft BK Geveldragers inzetten op digitale innovatie. Zo is het bedrijf al bezig met de volgende ontwikkelingen. “Het doel is om onze klanten een volledig self-service portaal aan te bieden. En aangezien we al heel wat automatiseren weten we bijvoorbeeld perfect hoeveel isolatie of gevelstenen er nodig zijn.

We hoeven ons dus niet te beperken tot enkel geveldragers”, aldus Lauryssen.

Wil je zelf ervaren hoe je snel en eenvoudig geveldragers kan bestellen? Registreer via deze link je account.

Contactgegevens


Wijngaardstraat 5
2390 Westmalle